fredag 26 juni 2015
Fläderblomssaft
Igår gjorde jag fläderblomssaft.
Barnen som besökte farmor och farfar hade plockat fläder så det var bara att fixa lagen :-)
Receptet har du här:
Ger ca 5 liter saft
Ingredienser:
80 klasar fläderblommor
4 l vatten
2 1/2 kg socker
100 g citronsyra
6 citroner
Gör så här:
Skölj blomklasarna väl och lägg dem i en stor bunke eller en ren spann.
Koka upp vattnet och rör i sockret. Rör till det har löst sig.
Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Tillsätt citronskal, saft och citronsyra.
Häll lagen över blomklasarna. Låt det kallna.
Täck över bunken eller spannen och ställ kallt, helst i kylskåp, ca 5 dygn.
Sila saften och tappa upp den på flaskor. Förvara saften kallt, alt. frys in den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar